Stångebro 2012!! Kom ner till stångebro på fredagen för att hjälpa min svåger som körde på lördagen. Banan såg grymt fin ut men prognoserna visade regn på söndagen och det stämde!!! När vi stod och väntade på att startskottet skulle smälla av regnade det ganska ordenkligt. Kom iväg runt 15 man och det rullade på bra hela racet förutom en krasch och en krökt bromsskiva som resulterade i att jag fick köra 1,5 varv utan bromsar!! Slutade iaf som 2 i e1 och 7 totalt vilket jag är nöjd med!! Till helgen är det extreme sm i Hallsberg som gäller så har ni inget för er kl 17 på lördag så kom o kolla på Sverige eliten!! //cS


Jordsprätten/ SM

Tjena! Efter Smet i Vimmerby har jag inte kört så mycket hoj så jag valde att åka till Linköping och köra deras "sprätten". Det var inte många elit åkare där då det låg så tättinpå SM helg.Tävlingen var jätte fin med perfekt enduro väder, Det gick lite stelt i början men efter tävlingens gång fick jag till körningen lite bättre och det slutade med vinst i senior klassen. som sagt så var det inte det bästa motståndet på plats men det var roliga sekund strider hela dagen mellan mig och 2an Magnus edberg.

På Fredags kvällen bar det av till Enköping och Göta Ms som arangerade den andra deltävlingen i årets sm serie, banan bestod av 3 st väldigt snabba och 1 väldigt bökigt prov, Jag tyckte tävlingen var väldigt rolig med dom varierand proven och efter 6 timmar i sadeln gick jag imål som 8 i klassen, det är mitt bästa resultat i ett sommar sm så jag är nöjd med helgen.

Nu till helgen ska jag på ett läger i Orsa, ska bli kul att dra lite med polarna!
Vimmerby.

Första SM tävlingen för iår körde vi i Vimmerby skogarna. Jag var riktigt laddad inför tävlingen och hade bra känsla i kroppen då jag van mitt första JSM i just vimmerby 2004. Men det blev ingen favorit i repris, det blev ett botten napp milt sagt. Men det är bara att lägge helgen bakom mig och försöka hitta flytet inför SM i göta 19 Maj. Hoppas på bättre lycka då!!

Innan dess ska jag på träningsläger och köra Sprätten i Linköping.

//CS
3 i premiären!!

I helgen var jag och körde en tävling i Dahlen i östra Tyskland nära Lipzig. Banan var jättefin och det hade inte regnat på 4 veckor, det var 2 prov per varv och 2 långa transporter som vi körde 3 varv och hela tävlingen var ca 6,5 timmar.

Jag blev 3 i E1 klassen vilket jag är mycket nöjd med, körde bättre och bättre över dagen och jag är mer motiverad nu än jag har varit på länge.

Nu är det bara att träna på inför SM i vimmerby den 15 april.

Några bilder finns under media

//CS
2 dagars i Hallsberg..

Ihelgen blev det mycke hojåka då jag var på Hallsbergs crossbana både lördag o söndag, Bra väder, Bra bana, Bra polare så det blev en toppen helg!!!

Nu håller jag på förfullt med att göra iordning biken för på fredag åker jag till Dhalen i Tyskland för att göra tävlingsdebut 2012, Det skulle ha varit Tyska mästerskapen men nu när det krockar med VM så valde dom att köra den som en öppen tävling. Startlistan ser ändå bra ut då det bara är 2 killar som verkar saknas, Marcus kher och en till som satsar på VM.

Jag är grymt sugen på att köra tävling igen och jag känner mig bra i kroppen så det ska bli kul o se vart man står inför SM i Vimmerby om ca 3 veckor!

//CS
Då va min säsong 2012 igång!!!!!!!!!!!!!!

Idag gjorde jag mitt första pass på hojjen sen den 4 okt 2011. Jag valde att inte köra nått i vinter då det inte blev nått vinter SM, den här sporten är inte som andra. Vi kör året runt med stora race under hela året,Så det finns inte mycke tid för återhämtning och att ladda batterierna!. Det tycker jag att jag har gjort under dom här 5 månaderna.

För att hållaigång under vintern har jag spelat hockey men ett lokalt di 3 lag, det har varit riktigt kul och bra att syssla med nått annat än motorcyklar en tid!!

Nu ser jag mycket fram imot kommande säsong och känner mig laddad för kommande prövningar,Jag kommer fortsätta att köra för Team Honda Pro Oil med Jocke Bengtsson i spetsen som ställer upp för oss i teamet till 100% 

Idag var vi o körde i en grusgrop i Laxå och visst känndes det att man inte kört på ett tag men jag kännde ljusglimtar i min körning och dom tar jag med mig till kommande helg.

Tomas Blume var där och tog som vanligt coola action bilder på oss som finns under Media.

//CS
Sm final Fjugesta.

I Lördags bjöd Fjugesta Ms på en hård och tuff SM final, jag startade 09:11 och gick i mål nästan 6tim senare 15:59. slutade å en 10 plats i klassen och 26 totalt alla klasser. Jag är nöjd med dagen då jag inte kommit i mål dom sista racen.

Nu får vi se vad som händer i höst om man ska plåga sig själv och köra en av världens hårdaste enduro tävling Kåsan!! vi får se..
Sommartider!

Nu på Fredag är det Xtreem SM i Halmstad ! Grymt!!
 Em Polen.

Då har jag kommit hem från EM premiären i Polen. Tävlingen var fin med 2 st prov, ett mjukt gräsprov och ett hårt kuperat. Fina transporter med 2 st hyffsat svåra backar, missade man fick man vända om, vilket jag fick göra några ggr. Lördagen gick ok, blev 14 i klassen. Är inte nöjd men fick en lång dag i kroppen inför kommande SM. Söndagen började bra, men slutade för tidigt då jag vred till ett knä ordentligt. Känns bättr idag men jag får ge det några dagar.

MVH//Charlie
EM Premiär!

Nu är det dags att packa bussen för en resa till Polen och EM premiär! Är riktigt laddad då jag inte kört sen serien i Udevalla pga vår snuva men nu är jag frisk och jävligt stark!! :)  Tävlingen går i Kielce (tror det svavas så) som jag körde sixdays i 2004, om jag minns rätt så var det hårt underlag med inslag av lite sand. ska bli svin KUL!

Ni får hålla tummarna för mig så ska jag göra mitt allra bästa!!!!!!!!!!

//CS

 
Tyskland.

Nu har vi kommit hem från en mycket rolig tävling  i tyskland, Det var tredje gången jag var här och banan har varit nästan samma som när jag körde mitt första Em här 2003.

När vi startade var det -3 och mycket dimmigt så det va ju inte så kul att börja med 5km väg!! Men efter ca 1varv börjagde det släppa och solen kom fram och +12 grader. Jag slutade som 8 i klassen med F.berg och S.adielsson närmast bakom.

I April så är det inte många tävlingar förutom 12-timmars så nu ska jag träna inför den och första em so går i Polen 7-8 maj.

 

Ses på banorna! //Charlie
Vinter 2011.

Då var vinter säsongen 2011 över. I början av vintern visste jag inte riktigt var jag stod med med ny hoj och allt! Men det började ju kanon med vinst i den anrika Juldansen i Carlsborg som följdes upp med en andra plats i Midvinterpokalen endast slagen av suveränen Joakim Ljunggren från Karlskoga. Därefter startade årets Snöserie där jag vann premiären i Åsbro och även den andra deltävlingen i Mullhyttan sen hade jag en liten svacka i mitten av serien men avslutade starkt med vinst i nästsista och en andraplats i finalen som räckte till totalseger i serien!!  Det har ju även varit SM premiär uppe i Östersund i slutet av februari som jag kom femma i så jag tycker nog att jag får VG så här på försäsongen!!

Nu blickar vi frammåt på vårens och sommarens race, det börjar redan om 1v då jag åker ner och möter våren i Tyskland där jag ska köra en deltävling i det tyska enduro mästerskapet, sen första helgen i maj är det EM premiär i Polen, helgen efter det är det dags för SM igen nere i Jönköping och därefter är det EM igen i Rumänien.

Håll koll på min sida csenduro.se så kommer det små rapporter och lite bilder från mitt tävlande!!!!

//Charlie

   
SM Östersund.

Förra helgen var det dags för SM premiär 2011!! Östersund bjöd på en fin och rolig bana som blev rätt sönderkörd efter helgens alla race.

Jag slutade 5 i SM1 vilket jag är nöjd med, har alltid haft ett litet "sm spöke" i mig som gör att jag inte riktigt får till allt, grabbar som jag ligger och drar med annars får jag stryka av på under SM tävlingarna, jag måste få till min körning till 100% och våga ge på allt för att vara med o dra om medaljerna. Jag tycker helgen var ett steg framåt och jag ser fram imot året!!!

Till helgen som kommer är det snöserien i Hallsberg och där ska jag försöka utöka min ledning i Elitklassen!!

//Charlie 
Töreboda och Laxå.

I lördags var jag i Töreboda och körde på en stubbe efter ca 3 min så växelaxeln krökte sig så jag fick utgå tyvärr.

Så idag åkte jag på en lånad hoj som min snälla team chef Jocke Bengtsson lånad ut till mig! (mycke snäll kille) men som alla vet trivs man bäst på sin egen, inställningarna var inte gjorda för mig men jag fick iaf med mig några poäng .

//CS
2 dagars!

Ihelgen var det mycke hojåka.Det började i Lördags med snöserien i Karlskoga,Tyckte att första varvet rullade på hyffsat och tyckte jag kom bättre in i det på det andra men tyvärr tappade jag kedjan som trasslade in sig vid framdrevet. Fick tillslut på kedjan igen men tappade mycke tid. Hade lite svårt att tagga till efter det men jag slutade iaf på en 6 plats med hyffsade tider.

Idag drog jag och J.Edlund till Tibro för deras Vintercup. Blev tyvärr strul med seedningen i tävlingen och dom missade mig så jag fich starta i 19 av 21 startled!! Rullade på bra och jag slutade 5 . Dom 4 framför mig låg och drog tillsammans och satte upp ett högt tempo som jag inte riktigt kunde hålla bak i kön! 

Nästa helg är det inga race så nu ska jag slita lite på mina skidor!! Vi ses!

//Charlie 
Mullhyttan

Fjugesta MS bjöd i Lördags in till den andra deltävlingen av Snöserien, Banan var grymt rolig och bitvis riktigt snabb! Startade ihop med J,Edlund som är kännt snabb på denna bana ,vi gjorde upp att jag skulle börja dra och det gick kanon,Johan tvingades tyvärr slå av med problem, Det var inte långt bort att jag fick bryta detta race då jag slog i en sten och slog bort frambromsoket på mitt tredje varv ,men en bit före depån så gick bulten mellan ok och slang av så jag kunde fortsätta utan, använder tydligen inte den så mycket då tiderna blev bättre utan!? Slutade som segrare med 1min och 55 sek  till tvåan M.Sundin.

Nästa helg blir det Karlskoga och Öfalla som arrangerar och vad ryktet säger så blir det MYCKET hård konkurrans med J.Ljunggren , P.Bergvall ,Kalle Svensson och Martin Larsson plus alla som brukar åka!!

//CS
Snöserien/Vintercupen

I helgen har det varit full fart, Började med att köra första tävlingen i Snöserien. Det gick kanon och jag gick imål som segrare efter 1,35 timmes körning.

Idag åkte jag till Carlsborg och skulle köra lite, Det rullade på kanon och jag låg 2:a ut på det 4 varvet,Fick bra flyt och körde in på ´ledaren men när jag var i hans bakhjul så fíck jag punktering och slet sönder däcklåset så jag komm knappt ur skogen. Jag är ändå nöjd med dagen då en SM medaljör var ca minuten bakom efter 3 varv!

Nästa helg blir det i Mullhyttan jag ska gasa, som även kommer att arangera SM finalen 2011!!!

//Charlie 
Midvinterpokalen.

Idag körde jag SMK Örebros tävling på Bollby Gård utanför Åsbro.

Tycker att jag gjorde ett bra race, första varvet var jag "bara" 1,5 min efter L,Ljunggren. ju längre tävlingen gick så gångrade man tiden mer och mer på SP så sista varvet var tiden gånger 12. Slutade på en andraplats 5 min efter segraren!                            Nu är det bara att ladda om inför lördag då Snöserien börjar på samma bana som idag.

SES I SKOGEN I HELGEN//CHARLIE
Tjena alla enduro intresserade!!!

Det har varit ganska mycket folk inne på sidan på sistonde,vilket jag tycker är jätte kul och när man får en possitiv komentar i gästboken blir man ju svin taggad att fortsätta prestera!!

Premiären på nya biken kunde ju inte gått bättre,så jag ser ljust på kommande tävlingar!!

Nästa race är nu på Torsdag när SMK Örebro kör sin Midvinterpokalen. Alla som inte har nått planerat tycker jag ska ta sig ut till Bollby gård i Åsbro, där kommer det gasas när jag ska göra så gott jag kan för att ge VÄRLDENS (Då menar jag VÄRLDENS) bästa enduroförare i vinter före ´JOCKE LJUNGGREN en match. Det kommer nog inte bli lätt men det är ju racing så allt kan hända!!!!

Håll koll på sidan som jag SKA hålla uppdaterad så ni ser när jag ska ut och varit ute på race runt om i "det långa landet falukorv"

TJJO !! HONDA MAN!!

 
28/12 Seger i Premiären med nya Biken!
Gotland...

I helgen har jag varit på Gotland och kört, Första gången man kör GGN så fattar man inte hur det kan vara så halt, så man måste köra nån gång för att kunna dra på den hala kalkstenen. Det hade jag gjort, detta var mitt 4 år och jag var väl förberädd på alla plan och var riktigt sugen på att prestera!! men jag hade visst missat en liten detalj och det var hur länge man kan köra innan bensinen tar slut!!!! =/  jag kom NÄSTAN 4 varv! Jag var helt inställd på att gå imål så det var bara att ta en joggingtur med full u´trustning och hämta lite soppa så jag skulle komma till depån. Tillslut kom jag iaf imål vilket jag inte gjort så många ggr iår så det var ju ett fallframåt!

GGN var den sista tävlingen för mig iår,så nu ska jag göra som en klok man sa till mig "lägg den här säsongen i en kista och lås den, ro ut på sjön och tippa kistan i vattnet och följ den med blicken tills den är borta i djupet. Ro ut en bit till och gör detsamma med nyckeln! " Nu när jag gjort det så är det bara att se framåt!!!!!

Men först vill jag tacka alla som har hjälpt och stöttat mig på alla sätt under det här året! Sponsorer, familj ,meckar matte och DPR!!! och ett stort TACK till David Larsson och Husaberg som har hjälpt mig på alla sätt dom senaste 6 åren! Tack !

Sidan kommer att göras om ganska rejält och kommer därför kanske att ligga nere för ettag,men gå in och kolla snart igen för det blir många nyheter inför kommande säsong.  om ni ser nått rött flyga fram i skogen under hösten/vintern så behöver det inte vara tomten!!! =)

MVH// Charlie söderblom
Tjena alla enduro intresserade!

För er som undrar vad jag sysslar med så kan jag meddela att jag förbereder mig för höstens stora folkfest GGN!! Träningen har gått bra och jag kommer komma till tofta sugnare än på länge!!! Som dom flesta vet så kommer jag inte att köra för Husaberg Team Sweden/ dpr racing nästa år så detta kommer att bli min sista tävling på den blå/gula vinnar maskinen! ! (men jag lovar att ni har inte sett det sista (bästa) av mig!)

Det kommer inte vara mycket som är sig likt kommande säsong men det kommer mer info om lite senare !

Nu ska jag avsluta jävligt fint som tack till Husaberg som ställt upp till 100 %  dom senaste 6 åren!

MVH// Challe b...e
Vimmerby..

Då har jag kört den sista deltävlingen i årets SM serie, och jag avslutade ungefär som hela säsongen har sett ut!.!..åt H..vete!! 

Har inget att skylla på så jag lägger denna SM serie bakom mig och ser fram imot hösten där jag ev har 2 race kvar. Beror på om jag kan köra Ränneslätt efter helgens Tank syning!

MVH// Charlie

 

 

 

 
SM i Tibro.

Nu har näst sista racet i årets Sm serie gått i Tibro. Eftersom jag bröt dom 2 första racen har jag inget med toppen att göra men man vill ju iaf göra bra resultat,Men det går väll sådär måste jag säga!! För tillfället har jag svårt att få ihop hela bra race jag blandar hyffsade tiden med riktiga bottenskrap.

Jag vet vissa saker jag måste jobba på och det är dom ´jag får lägga tid på nu inför sista avslutande SM i Vímmerby och dom stora varvloppen i höst!

Jag har även lite prylar tillsalu, en 390 -10 och en fx 450 -10 lägg ett meil om ni är intresserade så får ni mer info!

//Charlie
Göta SM

Ihelgen var vi i Enköping och körde Göta ms 2 st SM dagar! En grymt rolig tävling med mycket roliga prov.

Det var 2 st tuffa dagar som kördes med nästan 12 timmar i sadeln,

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om resultaten för jag är typ nöjd med min körning men i listan är jag inte alls nöjd!!!!! Tyckte att jag låg på bra och kännde mig pigg o fräsch men när jag följde tiderna i datorn var det inte så kul! Men jag vet några stora saker som jag måste jobba på nu i höst så jag ska verkligen ta med mig det till nästa helg när SM gå i Tibro!! hoppas att resultaten kommer då!!

//CS 
Dåligt med uppdatering!!

Nu har jag varit väldigt dålig på att skriva här.....det har varit några race för en tid sen men jag har inte kört sen sm i Borås med en 12 plats, Dagen efter var jag i Eskilstuna och körde Supermotard Sm, kvalade in som 10 och i första heatet fick jag bryta och i det andra tjuvstartade jag så jag blev flyttad till sista plats.Efter det racet fick jag inflammation i rygg slutet så jag har inte kunnat åka hoj. Men nu är det snart dags igen och jag är riktigt taggad !!!!

MVH//Charlie
SM Norrahammar.

Sm i Norrahammar såg ut att bli ett väldigt fint och roligt race, tyvärr började det regna på morgonen men banan skulle inte ta så mycket stryk av det då det är mycket sand där nere.

Denna tävling blev ju inte alls som jag tänkt mig efter att jag fick svänga av uppe i Östersund i vintras så var jag väldigt laddad för detta race. Första sträckan kändes rätt ok tyckte jag inga större missa och inga vurpor så nu var det bara att ladda för fullt. Efter halva sträcka 2 så hoppar jag lite snett i en håla och landar på en sten tror jag så att min hoj ändrar riktning och valde att gå på den andra sidan av ett träd, då jag inte var med på detta så tog jag trädet med kroppen, Där slutade mitt sm.

Nu till helgen ska jag vara med nere i High Chapparall som tränare på ett läger,sen är det bara att ta nya tag inför helgen 29-30 maj då det är dubbel Sm för mig, det är enduro på lördagen och på söndagen ska jag ha tävlingspremiär i supermotard då det är Sm i Östhammar.

Vi hörs!! //charlie
2/5 BIlder från Motard träningen finner du under Media//CS25/4 Några bilder från 12-timmars finner du under media // CS14/4 Tussilago Nu har den kommit!!!!!!!13/4 Har i helgen varit i Skåne på Revingehed för att träna och testa lite inställningar på min ny 390cc Husaberg,helgen gick bra och jag tycker att jag börjar hitta lite mer fart!
Har ännu inte sett nån Tussilago!!!!!! //CS4/4-10 Lite bilder från Crossträningen finns under Media //CS28/2 SEC Östersund.
Jag började tävlingen lite  avaktande men undervarv 2 började jag hitta farten,men tyvärr så fick jag tekniska problem och blev tvungen att bryta.
Men det är bara att ta nya tag och hoppas på att Tussilagon snart slår  ut :-)//Charlie14/2 Snöserien Laxå
Började bra!
Körde med Martin i ett bra tempo men vid en varvning fastnade jag i en annan förare och slet av bromsslangen, och så var den dagen förstörd , men det är bara att ta nya tag till nästa helg!//Charlie
Vintercup/Snöserien.

I Lördags var jag i Tidaholm och körda deras Vintercup, startade första heatet i led 10 så det va många omkörningar.Slutade på en 4 plats i första och andra heatet körde jag med in på en 4 plats , Ledde det andra heatet men efter att ha fastnat bakom några förare så drog dom framför ifrån. Slutade 4 efter A.Eriksson, A.Toresson och F.Georgsson

I Söndags var det dags för den 2 deltävlingen av Snöserien, vi körde en ny bana i Karlskoga, tyckte det var lite kantig körning från min sida men men .. jag är nöjd med min 3 plats även denna dag slagen av segraren J.Ljunggren och M.Sundin.

Nästa helg är det Mullhyttan som blir tävlingsplats för årets Snöserie!! ses där

//charlie
Snöserien i Bollby!

Idag kördes första racet i Årets Snöserie, då jag vann serien förra året så hade jag nr 1 och startade i första led, kom inte alls in i körningen på ett bra sätt och hela första varvet strulade med vurpor och andra missar, men varven därpå gick bättre och bäst känndes det på mitt sista.

Banan var kanon fin med mycket tempoväxlingar och bitvis fina snöspår! Slutade på en andra plats i senior efter J.Ljunggren men fick även stryk av vinnaren i Junior N.Persson som körde bra!

Såklart var endurosport.se där så gå in o kolla på fin fina bilder!

Imorgon blir det Vintercup i Töreboda eller Tidaholm..... måste kolla! TJA!

//Charlie

 
Vintercups premiär i Falköping.

Efter att ha testat på snön lite i mellandagarna så var det dags idag för årets första race! Det gick i Falköping och var den första av 7 deltävlingar i årets Vintercup.

Första heatet gick riktigt bra jag var 3 ca 27 sek efter Daniel Johansson och Anders Eriksson.Andra heatet började bra och jag hängde på grabbarna i täten men sen gjorde jag några marksyningar och tappade några förare så jag tror jag slutade 6. Det är väldigt tajt och högt tempo i denna serie så minsta miss tappar man massor på! Jag är nöjd över dagen inte lika många snöänglar nästa race så kommer det bli kanon!!

Finns några bilder från dagens race under media.

Som vanligt så var killarna på endurosport.se påplats och fick många fina bilder!!!!! //Charlie

 
12/12 Några bilder från Kattcupen i Vingåker finns under Media,tyvärr slog jag sönder tranmissions kåpan så det blev inte en helt lyckad dag,bröt istället för att inte köra sönder biken....2009.

På slutet har jag varit väldigt dålig på att skriva här och det har nog att göra med att jag inte varit nöjd med dom race jag kört så jag har helst glömt dom direkt!!!

Men nu ska man summera 2009,vad ska man säga jag är absolut inte nöjd men heller inte helt missnöjd. Tycker att det finns ljusglimtar i denna säsong med som i SM premiären en 10 plats i Sweden enduro cup ,Extremen i Örebro eller första Tyska mästerskapet. Även dom sista storloppen nu i höst som Ränneslätt där jag inte va med i starten så jag kom iväg som ca 299 man och körde upp mig till 10 eller på GGN där jag fick gå in och i service i 10 min pga att jag körde av broms slangen och körde upp mig till en 18 plats i klassen. Nu sist Kåsan, körde bra på dagen och kände mig laddad och stark inför natten men fick svänga av efter en vurpa. Tycker man kan summera säsongen ´med ``STOLPE UT`` Så nu lämnar vi 2009 och tittar mot 2010.

Är väldig tacksam för att jag får förlängt förtroende av Världens bästa mc märke HUSABERG .Jag kommer ingå i Husaberg Team Sweden 2010.

Nu är det ganska lungt fram tills vinter serierna drar igång så vi ses på banorna då igen!!

//Charlie#36

 
23/10 Jag har av www.sportscam.se fått låna en kanon kamera

"POV.1.5"

som jag kommer köra GGN med så kolla in på sidan för film lite längre fram//CSStadionenduro i Götene

Efter 1 vecka i soliga Turkiet så var det dags för stadionenduro på Kinnekullering i Götene.Först körde vi ett kval på ca 1 timme och sen gick dom 25 snabbaste vidare till en final.Jag valde att kör min nya 390 trots att det går väldigt snabbt här nere och Jäv..lar va fint den hojjen går ! grymmt smidig det går att ha mycket tidiga och kontrollerade påslag med den hojjen!!jag slutade iaf 5 i kvalet. I finalen startade alla samtidigt och jag kom iväg bra och var snart uppe på andra plats men sen tappade jag några killar och var nere som 6 när jag på ett snabbt parti på banan tappade kontrollen på cyckeln och slog i backen,drog i huvudet rätt hårt så jag såg typ 4 banor så jag valde att lägga mig o vila lite i gräset då kände jag även en kraftig smärta i nacken, när sjukvårdaren kom och hörde mig säga det så tog han det säkra före det osäkra så det blev nackkrage och vacum madrass i ambulans till Lidköping för röntgen, men som tur va så var det bara en sträckning.

näåsta helg blir det Ränneslättsloppet i Eksjö. Väl Mött!

//CS
Då va sm slut....

Ja då var Sm säsongen 2009 slut, det började bra för migi Östersund med en 8 plats sen blev det plattfall i Lindköping med brutet race. Så man kan väll sumera det med "sådär" 10 plats i SM2 jag är inte nöjd men heller inte missnöjd ,Nu är det bara att ta nya tag mot höstens stor race som börjar med Ränneslätt 18 okt sen är det GGN 1 nov och sedan avslutas året med Kåsan i Falun 14 nov

MVH//Charlie
28/9 Bilder från SEC i Enköping samt ETÖ:s stubbrace finns ute nu!Uppladdning inför SM.´

Som ni kanske har sett så har jag kört lite små race på slutet med bla Extremenduro i Örebro och även lite stubbrace har jag hunnit med, annars handlar det mesta just nu om att ladda och fin justera formen inför det sista SM för även om jag fich bryta ett race och inte har nån topplacering så vill jag avsluta sm säsongen på TOPP!!!

Tack Endurosport för alla bilder vad vore denna sida utan er!!!!!
Några bilder från stubbracet 13/9 finns under Media5/9 Bilder från dagens Extrem Enduro i Örebro finner du här
BilderTräning.

Nu är det lite lungt en månad till den sista SM tävlingen går i Enköping, jag försöker att träna ganska mycket utan hoj så man får upp ett bra flås till höstens stor race! Har även bestämt mig för att prova Husabergs nya modell 390cc har testat den lite och tycker den verkar väldigt fin !

Nu på Lördag den 5 sep kommer det att köras Extrem enduro i centrala Örebro,Det är Morgan Rosell tillsammans med KTM som skall anordna ett "jippo race: för att marknadsföra ett lite större race i Örebro eventuellt nästa år (info kommer) så mellan kl 10-15 på Lördag kommer vi att köra några heat och ställa ut våra hojjar och prata lite med dom som vill! så kom o kolla !!!!!!!!!!!!!

MVH// Charlie
DPR race och seriecross.

Förra helgen var jag hos teamchefen och körde hans årliga DPR race! mycket rolig bana,tyvärr var jag inte snabbast i teamet utan fick se mig slagen av junioren Linus Fasth som krossade allt motstånd denna dag! Grattis till han =/

I helgen var jag i Hagfors och körde sericross, vi vann denna tävling och utökade ledningen totalt i serien så nästa år kanske det blir div2 igen!!

Alla som bor inärheten av Örebro får boka upp Lördagen den 5 sep för då blir det Extrem enduro i centrala örebro!! mer info kommer !!

//Charlie
SM Njurunda.

IHelgen var vi uppe i Njurunda för att köra deltävling nr 4 och 5 i årets Sm serie. Hade testat inställningar på hojen veckan före och kände mig både laddad och bra förberädd för racet, gick alla prov på fredagen och det så mycket bra ut ! Det var mycket varmt under hela helgen ca 28-30 grader båda dagarna!

Varvet bestod av 3 st ss och en lång stenig transport,Varvet började med den långa transporten för att sedan direkt köra ett gräsprov ocg direkt efter det ett enduroprov för att sedan åka väg tillbax till depån där man körde det sista cross/extrem provet vi körde 4 varv på lördagen och 3 1/2 på söndagen. ´Jag hade mycket svårt att få till nån bra tid på det första gräsprovet  transporten innan hade tagit för mycket på mig och jag hade svårt att återhämta mig och kunna ladda på provet , så var det hela helgen dom andra 2 proven gich ganska bra men jag tappade tok mycket på det första varge varv då transporten dit tog mycket kraft av mig! slutade 11 i min klass båda dagarna ,ingen toppen placeing men inget bottennapp heller så det är bara att träna på så släpper det ordenkligt snart!!!!!

Till helgen blir det lite skoj tävling då team kolegan DP har dragit ihop ett sponsor race , så jag ska åka dit o visa vem som är bäst på stubbrace i Teamet!=)

//CS
Helgens race blev väll inte riktigt som jag tänkt mig, Började bra kom iväg som 5 men etfer några svängar svängde vi ner i en ravin och i botten på denna var det massor med spår prickade väll typ 4 spår samtidigt och slogrunt framlänges och landade på ryggen så min camelbag pajjade och jag tappade dynan, byxorna och lusten, fick gå in o dricka ganska ofta då det var varmt och det var tackvare service personalen jag överhuvudtagen fortsatte tävlingen så TACK till er!! men jag rullade runt den 3:40 min korta banan i mina 2 timmar.

Nu ska jag träna sten o gräsprov dom kommande 2 veckorna inför nästa SM i Sundsvall

//CS
Redo för race!!

Japp nu är hojen fixad och bussen lastad,imorgon (Torsdag) drar jag o matte ner till Eksjö för att möta upp med Robban o Vanja för fortsatt resa ner mot Tyskland. Jag ska köra den 5 deltävlingen av deras Crosscuntrey serie och ricktigt vart den går vet jag inte, banan heter Goldbasch och det är ca 50 mil i Tyskland men jag litar på Robban tranberg ock meckar matte styr bussen i rätt riktning!

Skall försöka uppdatera lite från resan då Vanja kör på Lördag och jag på Söndag, Nu ska jag ta revanch från Stångebro!!! Samma bra start och sen rulla på!!!japp "så måste bli"

//CS
Stångebro

Jag va r riktigt sugen på att köra helgens Sm tävling. Föret passade mig bra det hade regnat ganska mycket och det såg bra ut för min del!

Jag ville lägga upp racet så att jag skulle få en bra start och sedan lägga mig i rygg på nån snabbare förare, och det gick ju ganska bra då jag tog starten efter en fajt med Daniel Johansson i startsvängen sedan kom Niklas gustavsson, Ljunggren och Anders eriksson och körde om , dom två första ryckte genast lite men jag låg kvar bakom anders och rullade med , jag hade fått racet pricis dit jag ville och jag visste att anders skulle gå in och tanka så kan jag hänga med dit så får jag kanske en liten lucka då jag inte behövde gå in i service, då hoppade jag ner för en liten kant och hojjen dör och jag får inte igång den igen!! det visade sig igår att det hade gått en säkring till bränslepumpen så när ag bytte den så gick hojjen kanon igen!!!

Det va många viktiga poäng som uteblev ihelgen så det är bara att komma igen till Njurunda om en månad och ta dubbla poäng där istället!!!

//CS
Träning/ Extremtävling.

´Nu har jag kommit igång med träningen igen efter min knä operation,och jag tycker att det känns kanon,fortfarande lite feg att sätta ut benet ordentligt men nu är det bara en vanesak så det är bara att träna bort!.

ILördags va jag och körde Ekebera mini rodeo hemma hos Morgan Rosell,han har ju fått nån dille på att köra upp och utför branta backar,över stockar och däck :) Det blev jätte rolig men jobbig dag jag ledde båda heaten tills team kollegan DP kom och drog förbi och jag kunde inte växla upp och hänga med, men jag är nöjd med dagen och det känns bra inför helgens SM!!

Mina bilder finner du här >>>>>>>> 

Gå ut och kolla på endurosport.se för fler bilder  från träningen i lördags ,det blev några ofrivilliga luftfärder:)

//CS

 
Halloj!

Får börja med att beom ursäkt för att det var längesen jag uppdatera sidan, det har hänt endel sen sist.

Jag var och skulle köra Jordsprätteträffen i Linköping men fick tyvärr bryta pga mitt skadade knä, satte i det lite för hårt och fick mycket ont och det svullnade upp och blev ostabilt.Sen har det varit andra deltävlingen i årets Sm serie som kördes i Västerås, tävlingen börrjade bra för mig och jag låg runt 7-9 första varvet men det sista varvet stämde inte lika bra jag körde fast, körde omkull och körde bort fotbromsen och fick åka utan nästan hel sträcka 1,fick även 1 min prick då jag fick byta transkåpa inför sista sträckan och han inte in i tid.

Idag har jag även opererat mitt knä, dom har tagit bort endel av menisken och lösa bitar som har varit i vägen, detta har stört mig den sista tiden då jag inte kunnat träna som jag velat så nu ser det bra ut inför kommande race!!!!!!!

//CS

 
Lag SM

Isöndags var jag i Hedemora för att köra Lag sm för ETÖ, det var en bana som tog ca 15 min i blandad teräng mestadels snabbåkt. Kunde bara kör 1 varv på mitt första pass pga lite strul med frambromsen men det rullade på för alla i laget och vi slutade på en 8 plats.

Nu har det bara varit lagtävlingar hela maj så det ska bli kul att köra individuellt nu, på Torsdag drar jag o meckar matte till Linköping för en av årets roligaste tävlingar Jordsprätteträffen,sen är det bara hem o fixa till allt för att åka till Västerås på Fredags morgon för att gå prov och fixa allt inför Lördagens SM!! är riktigt laddad inför denna tävling och jag vill förbättra mitt resultat från det första sm i Östersund.

Jag ska även sälja en ev mina hojar nu så om ni vet nån som är intresserad så är det bara att hära av er !!!!!! nummren har ni undrer kontakt!

//CS
Uppdaterad 12/5

Seriecross/6-timmars

I Lördags var jag och körde seriecross i Christinehamn,det hade regnat ganska mycket dagen innan så på träningen var banan rätt skitig och kladdig men under dagen torkade det upp och det blev kanon till finalen. Tycker att det gick bra för mig på den knixiga banan jag vann mitt kval och blev 2 i A-finalen efter klubbkompisen Johan lindbom och före Manne Dhalgren som också han kör för Filipstad Mc, vi vann den första deltävlingen i Div-3.

I Söndags åkte vi till Eskilstuna för att köra 6-timmars med ett klubb lag, va laddad inför start och när grinden föll fick jag bra utsläpp och in i sväng va jag 2 , men just när jag ska gå runt i startsvängen låser sig mitt bakhjul och när jag tittar bak ser jag att Fritz Anderssons hoj har trasslat insig i mitt bakhjul,efter 3.5min och 4mann kom vi loss, men det var bara att börja jaga, vi slutade tillslut på en 7 plats jag är nöjd med min egen insatts idag tyckte det rullade på fint i all sten!!!

Måste säga att man kan verkligen åka hur fort som helst på den nya Husabergaren, den går så jä..la bra det är bara ensjälv som sätter gränserna!!

//CS
Sandracet.

I lördags va det dags för Finspångs Sandracet en 2mannalag tävling som kördes i 4 timmar.Det började strula redan i starten för min lag kompis D Persson så vi lämnade crossbanan som sista lag sen var det bara att börja köra om i dammet!!! Det rullade på ganska bra och efter 2 timmar va vi uppe på en 5 plats 1 min efter 4.an, då blev det lite mer strul och vi valde att bryta tävlingen så den helgen GLÖMMER vi och ser fram emot nästa istället !!

Då är det cross seriepremiär i Kristinehamn och på söndagen är det 6-timmars i Eskilstuna´där jag ska köra i ett klubb lag från ETÖ!

MVH/´/ ´CS
Tjo!

Ihelgen har det varit fullt upp,det började med familjedag på Mariebergköpcentrum. Det va en kanon dag ! mycke folk och bra pr för oss och våra sponsorer.(se bilder i galleriet) När vi plockat ner allt och vi tackat för oss så rullade jag direkt ner till Skövde för att köra 12 timmars, dom bjöd på en mycket snabb och rolig bana och när klockan slog 12:01 på söndagen så slutade vi på en 2 plats i senior klassen! Det va ett MYCKET bra resultat och alla grabbar i lagen åkte KANON!!! med tanke på att det va 3 seniorer och resten juniorer i vårt lag så har vi framtiden för oss tycker jag!!(akta er Tibro!)

Nu har jag ett svullet knä och träningsvärk, i veckan som kommer blir det åkträning nåndag tror jag och till helgen är de Sandracet i Finspång som jag ska köra med Teamchefen DP!!

//CS

ps jag va 4 sek efter inte hundradelar...fel av mig ds
Har varit lite dålig på att uppdatera sista veckorna och det beror på att jag har inte kört eller tränat något sedan Tyskland och anledningen till det har varit ett ömmande knä, Troligt vis  är det menisken i mitt högerknä som har blivit skadad. Men efter att ha vilat i några veckor så känns det mycket bra och kan åka hoj nästan obehindrat efter att ha spänntåt mina knäskydd sa jag inte kan räta ut benet för att förhindra kompressioner.

I veckan har jag kört i Hallsberg i tisdags och ska köra i Askersund i morgon, sen håller jag även på att fixa iordning en ny hoj. Så idag har Mekar Matte fixat och tvättat min gamla hoj medans jag har styrt med den nya. TACK MATTIAS!!!!!!!!!!!

I Helgen får ni komma och hälsa å mig och DP på Mariebergs köpcentrum där vi kommer att ställa ut våra Race hojjar och dela ut MONSTER bla. eter det så åker jag direkt ner till Skövde för att vara med och köra 12 timmars för min klubb ETÖ,vi slutade på en 3 plats förra året och jag tycker att vi har ett starkt lag och ordning på grejjorna så jag hoppas på en topp placering även iår!!

PS Tack Blume och dom andra killarna på endurosport.se för alla fina bilder!!! 

//CS
22/4 Nya bilder finns under Media//CSTyskland.

Då va vi hemma igen efter det andra deltävlingen i DEM,tävlingen bestod av 1 cross prov som startade och avslutades  på en cross bana och ´därimellan var det lite gärde och skråkörning i en liten dunge,mycket roligt prov som tog ca 6 min,det andra provet som var ett enduroprov som gick i ett gammalt grustag upp och ner i backar och med inslag av extremdelar detta provet var också mycket roligt och tog ca 4 min. Bra väder va det ,typ 22 (MYCKET SKÖNT)

Tävlingen gick inte riktigt som jag ville men jag är ändå nöjd,slutade 9 i klassen 35 sek efter DP.Jag känner av mitt knä som jag gjorde illa på en träning helgen före SM i Östersund för 2 månader sedan, vågar inte sätta ut benet ordentligt i högersvänger så jag åker och håller igen för att inte behöva sätta ut benet. Har varit och röntgat mitt knä idag så jag hoppas att dom hittar nått som går att fixa (FORT).

Tillhelgen ska jag testa lite nya saker på hojen och även hinna med lite filmning och fotagrafering för press och mäss material,och helgen 18-19 april ska jag köra SMkval i motocross i Hökensås,detta är nått helt nytt för mig har bara kört seriecross innan och nu är det hela balletten med tidskval på lördag och 2 st heat på söndag,dom 5 första totalt får sedan ett wildcard till kommande SM alltså det första som går i Eksjö.

Vi ses!!!

//CS


Bilder från Helgens Tävling i Tyskland finns under Media denna gång finns bildbevis på de omtalade Tussilagona :-)


Då va vi på rull igen. Jag DP Matte Mek Och Endurosport.se Blume. För att vara med att dra i den andra deltävlingen av det tyska mästerskapet. Vi ska snart gå på färjan och äta en godschnitzel.Tävlingen går i Dahlen två mil Öster om Lipzig. Jag har vart där och kört ett em där så jag tror det kommer att gå bra.Förra Tysklandsresan vart jag fyra sek efter chefen så nu är jag laddad som få // CS
Film!

Nu kan ni se en film från tyskland! gå in på media och välj därefter kategori film.//CS

 
Tyska enduro mästerskapet.

I söndags va jag och körde den första deltävlingen i det Tyskla enduro mästerskapet som gick i Uelsen 2 km från den Hollenska gränsen.

Banan började med en 25 min transport till det första och ända provet per varv,efter provet väntade en 1.5 tim lång transport fram till varvning,Så man kan säga att vi körde transport i 2 tim sen prov. Transporterna va fina med några riktiga KÅSA kärr och provet va ett fint sand prov som avslutedes på en jord åker med fina höga vallar!! Jag slutade på en 8 plats ,4 sek efter team kompisen DP ,1.40 min upp till total segraren Marcus kher.

Tror nog att jag ska  köra även nästa race som går den 5 april i Dhalen, har varit där och kört ett EM så jag tror det kan bli fint!!!

Tack Matte Meck och Endurosport.se Blume för hjälpen under helgen,för med bara DP vet man ju aldrig hur det kunnat sluta.......

/CS                            Bra träningnshelg!

Efter att ha kört på ripa torsdag och fredag så vet alla som kört där att man är rätt mör i kroppen så i lördags blev det lungt men idag (söndag) var jag och körde på Ramstigen i Arboga. Jag överdriver inte om jag säger att det va 40 man där och tränade, men banan höll bra och det vart 3st 30 min pass i bra tempo.

I veckan rullar det på med fysträningen och så ska jag lägga lite ömhet på min hoj också,till helgen är det återigen tävlingsledigt men helgen därpå åker jag ner till Tyskland igen för att köra den andra deltävlingen.

Sen ska jag sälja min hoj i slutet at april så om det är nån som är intresserad så är det bara att höra av sig för info. //CS
Tävlingsledig helg.

Ja i helgen är det tävlings ledigt,jag och några till tänkte åka på Ljungås i Askersund på lördag och på Arbogas nya bana på söndag,så det blir cross för hela slanten i helgen.19-21 mars ska jag nog ner till ripa för att träna ännumer fart och tempo vilket jag behöver.

MVH// CS
4/1-09 Idag drog jag o matte ner till Falköping,det va ca -17 grader när vi lämnade ranchen hemma på Föreregården vid 05.00(MYCKET TIDIGT) Jag körde ända till Brändåsen sen höll jag på o somna så där fick Matte ta över rodret.När jag slog upp mina blå igen så rullade vi in på Motorstadion,Vi körde 2 heat på ca 55 min vardera,För att citera mig själv från förra inlägget så va inte denna bana heller MIN PÅSE CHIPS !!!
 Har svårt när det är så här lättåkt o snabbt men det är ju bra o träna på det då rå!!!
Blev 11 i första heatet och i andra vet jag inte för jag åkte o drog en pizza på Alpina i Skövde istället !!
Gå in o kolla på endurosport.se för coola bilder!! //CS
Snart dax o dra!!!

jepp ,kl 23.00 går färjan till Rostock.Ni får hålla koll på sidan för vi har ju med oss Webmaster så vi ska försöka uppdatera så mycket vi kan under resan.//CS


ÄNDRADE PLANER!!

Jag hade ju tänkt att åka den sista tävlingen i årets Snöserie,Men då jag redan vunnit den så har jag kollat lite på andra alternativ och idag fick jag och Daniel Persson klartecken från det tyske Husaberg importören att vi får starta i den första racet av det Tyska Enduro mästerskap (DEM). Så jag,DP,Meckar Matte och Endurosport.se Blume lastar bussen på fredag kväll och styr mor Ueltzen som ligger ca 100 mil hemmifrån mot det Hollänska gränsen. Ska bli mycket skönt att ta bort dubbdäcken och börja köra barmark igen!!!!

Men lycka till alla som ska köra uppe i snöspåren på Lekeberg själv åker jag bland Tussilagona

// CS
SM-Premiär.

Ja ihelgen va vi i Östersund och körde första racet i årets sm serie.Det va sjukt mycket snö där mot va man är van vid här nere. Tävlingen började mycket bra och jag låg 4 i sm2 efter första varvet,sen tappade jag lite på toppen och slutade på en 8 plats i klassen och 10 plats i svenska cupen (totalt alla klasser) Det är jag nöjd med, men när man ser att man kan vara med där uppe i toppen så är det nått som gnager i mig så jag inte kan vara helt JÄTTE nöjd med min 8 plats, men det är väll det känslan som får en att vilja träna och utveklas.

Nu kan man väll säga att vinter säsongen är slut och ska man sumera den så har jag väll aldrig startat en säsong så bra som jag gjort denna,så det är bara att fortsätta på det spåret man är inne på för det verkar ju funka!!!!

Nästa race blir nog våran hemma tävling i Snöserien den 7/3 så nästa helg blir det lungt.

Ska försöka få ut lite bilder från helgen som min meck "Supercross Matte" har tagit //CS  Ja som sagt så vann jag årets Snöserie,det har rullat på bra nu första delen på säsongen och jag ser fram imot helgens SM !! Ni kan följa mig och alla andra på endurosm.se där det finns live resultat mm. //cs


SEGER I SNÖSERIEN!! I och med dagens seger är jag vinnare av årets Snöserie återkommer med kommentar //CS

Bilder finns under Media.
Till helgen är det dags för deltävling 5 i Snöserien denna gång står Hallsbergs MK för arrangemanget.


7/2 Snöserien Bållby.

Dagens race gick riktigt bra :-)slutade på en första plats allt flöt på perfekt hela racet,Husabergarn är en dröm att köra gott om kraft och smidig.

Nästa helg blir det mycket körning Falun Fredag,Hallsberg Lördag och Falun igen på Söndag  Husaberg & KTM skall ha ett gemensamt läger där till Söndagen, skall bli intressant att dra i lite snöspår.....//Charlie

Lite bilder från Bållby finns under media.
Till helgen är det dags för deltävling 4 av Snöserien i Bollby utanför Åsbro.//Charlie


Tjo!

I lördags va jag på Krämplinge o körde 3 deltävlingen i årets Snöserie, startade i första led då jag leder serien. Det rullade på jätte fint men på 3 varvet kom j.Ljunggren o körde om och jag kunde inte riktigt hänga på men jag slutade 2 i klassen 3,5 min efter JL. Tycker det känns bra med körningen just nu men det finns ännu mer att göra så det ska gå ännu fortare, får se vad man kan hitta på fram till SM i Östersund

 

//Charlie

 Några bilder från Snöserien i Krämplinge "Åbågen"finns under Media


27/1 Lite bilder från MC mässan finns under Media //CS


24/1 Befinner mig på Mc Mässan i Älvsjö idag är det dags för Team presentation inför SEC 2009//Charlie Återkommer med lite bilder!


17/1Snöserien Mullhyttan.
Jag är nöjd med racet,tyckte jag låg på bra hela tävlingen men att Martin blev lite för snabb! Men till nästa tävling är jag lite starkare och lite snabbare!! //Charlie


16/1 Imorgon är det dags för Deltävling 2 av Snöserien på den något Steniga Mullhyttebanan.


11/1 Vintercupen Karlsborg deltävling2
Jag körde på en sten o spräckte blocket på 3 varvet i första heatet,rullade in på en 7:de plats//CS


10/1-09 Vinst i Snöseriens första deltävling som gick på Tolen banan utanför Karlskoga.Allt fungerade kanon


4/1-09 Idag drog jag o matte ner till Falköping,det va ca -17 grader när vi lämnade ranchen hemma på Föreregården vid 05.00(MYCKET TIDIGT) Jag körde ända till Brändåsen sen höll jag på o somna så där fick Matte ta över rodret.När jag slog upp mina blå igen så rullade vi in på Motorstadion,Vi körde 2 heat på ca 55 min vardera,För att citera mig själv från förra inlägget så va inte denna bana heller MIN PÅSE CHIPS !!!
 Har svårt när det är så här lättåkt o snabbt men det är ju bra o träna på det då rå!!!
Blev 11 i första heatet och i andra vet jag inte för jag åkte o drog en pizza på Alpina i Skövde istället !!
Gå in o kolla på endurosport.se för coola bilder!! //CS